A tésztát néhány perc alatt össze tudjuk állítani, majd egy kis pihentetés után már süthetjük is. Jól záró dobozban hetekig is eláll. Fehérlisztből, de teljes kiőrlésű lisztből is nagyon finom! Ha tehetjük, érdemes kipróbálni pekándióból is.

 

Hozzávalók (40 darabhoz):

a tetejére:

  • 40 db felezett dió (elhagyható)
  • 1 evőkanál porcukor

A tésztához megdaráljuk a diót, majd elvegyítjük a liszttel, a porcukorral és a sóval. Dolgozhatunk késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel is. A száraz hozzávalókhoz adjuk a vaníliát és a vajat, majd simára dolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
A tésztát 40 egyforma darabra vágjuk, majd golyókat gömbölyítünk belőlük, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. (Egy sütőlemezen 20 db fér el.) A gömböket villával kissé ellapítjuk, és mindegyik tetejére nyomunk egy-egy diót. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása