Tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, de akár lekvárral is. Vacsorára is kiváló, vagy ebédre egy jó leves után.

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)

  • 20 dkg Nagyi titka búzadara
  • 1 liter tej
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 kezeletlen narancs vagy citrom héja
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 4 tojás
  • 2 dkg szeletelt mandula

A tejet felforrósítjuk, majd beleszórjuk a búzadarát, és alacsony lángon, állandó keverés mellett tejbegrízt főzünk belőle. Amikor kész, lehúzzuk a lángról, és beledolgozzuk a porcukor felét, a vajat, az őrölt mandulát, a finomra reszelt citrushéjat és a vaníliát. Hagyjuk langyosra hűlni, közben néha megkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből a porcukor másik felével kemény habot verünk. A tejbegrízhez adjuk a sárgájákat, és robotgép segítségével jól eldolgozzuk. Végül több részletben beleforgatjuk a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt aljú, vajazott oldalú tortaformába szedjük, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt, leválaszthatjuk a tortakarikát.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása