Az egy dolog, hogy tuti nem szárad ki, de sokkal finomabb is ha lekvárral megkenjünk a piskótaszeletek közepét!

Hozzávalók / 5 adag:

A piskótához:

A töltelékhez:

  • 300 g feketeribizli lekvár

A bevonáshoz:

  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 120 g porcukor
  • 100 g étcsokoládé
  • 150 ml víz
  • 100 g kókuszreszelék

Elkészítés:

A piskótához
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot adunk, és lágy, selymes habbá verjük. A puha vajat a maradék cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan eldolgozzuk benne. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejjel felváltva a tésztához adagoljuk, és simára dolgozzuk. A felvert tojásfehérjét három részletben óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

A töltelékhez:
A megsült és kihűlt piskótát félbevágjuk, majd az egyik felét megkenjük lekvárral. A tészta két felét egymásra fordítjuk, majd kockára vágjuk.

A bevonáshoz:
A kakaót és a porcukort tálba tesszük és felöntjük forró vízzel, majd hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad benne, majd hagyjuk kihűlni, ami alatt be is sűrűsödik. A lekváros kockákat megmártjuk a csokoládéban, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása