Ráadásul akkor is jó, ha csak gyorsan összedobnánk valamit, hiszen jó eséllyel minden megvan hozzá a kamrában.

Hozzávalók (28×18 cm-es tepsihez)

  • 10 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl baracklekvár
  • 20 dkg Nagyi titka teljes kiőrlésű búzaliszt
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg aszalt sárgabarack (elhagyható vagy más aszalt gyümölccsel helyettesíthető)
  • 10 dkg dió

 

A tojásokat szétválasztjuk, és egy kevés porcukorral a fehérjékből kemény habot verünk. A puha vajat habosra keverjük a maradék porcukorral és a tojások sárgájával. Beledolgozzuk a lekvárt és a szódabikarbónás lisztet. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot, majd durvára vágott aszalt sárgabarackkal és dióval (tegyünk félre egy keveset a tetejére) gazdagítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk még vágott dióval, végül 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre. Szeletelés előtt várjuk meg, amíg kihűl, majd tegyük jól záródó dobozba.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása