Hozzávalók:

a csiga tésztához:

a kókuszos krémhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg kókuszreszelék

Az élesztőt a meglangyosított tejfölbe morzsoljuk. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, ezután elmorzsoljuk a vajjal, a majd simára dolgozzuk a tojássárgájákkal, a vaníliával és az élesztős tejföllel. A tésztagombócot 20-30 percig letakarva pihentetjük. Tojások fehérjét elkezdjük habbá verni üveg vagy fém edényben. Közben egy fazékban vizet forralunk. A porcukrot apránként adjuk a habhoz, majd mikor már félkemény, rátesszük a tálat a gőzre, és addig keverjük tovább, ameddig szép csúcsos habot nem kapunk. Ekkor levesszük a fazékról, és beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A tésztát két részre osztjuk, és egyesével, lisztezett munkalapon vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a habbal, feltekerjük, végül pedig kb. 3 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. (Minden vágás után töröljük meg a kést!) A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük. Jól záródó dobozban sokáig omlás marad!

Tipp:
Szintén sokáig elálló aprósütemény a klasszikus csigalinzer is, ha pedig kipróbálnál egy finom sós csigát, a füstölt sajtos receptjét ajánlom!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása