Régen nem tudtunk nélküle kijönni abból a bizonyos svéd áruházból, amióta pedig nem lehet kapni, magam készítem el. Pofon egyszerű a recept, csupán néhány percig tart összeállítani, majd 15 perc sütés után már tálalható is a jéghideg fagylalttal.

Hozzávalók (22 cm-es tortaformához)

A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan beledolgozzuk. Vaníliával, kezeletlen narancs héjával vagy – ha akad – finomra reszelt tonkababbal ízesítjük. Végül beleszitáljuk a kakaóporral elkevert süteménylisztet, és a masszába forgatjuk. Vékonyan kivajazott tortaformába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Nem szabad kiszárítani. akkor jó, ha még kicsit „remegős”. Ha hűl egy kicsit, szépen megszilárdul. Sok fagylalttal tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása