Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):

A tésztához:

A karamell szószhoz:

  • 225g cukor
  • 65 ml víz
  • 85 ml tejszín
  • 70g vaj

Elkészítés:

A tojást a cukorral és a vanília aromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a krémsajtot. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük és beletöltjük a tészta felét. A megpucolt, felszeletelt almát porcukros fahéjba forgatjuk és a felét a tésztára rétegezzük. Rákanalazzuk a maradék tésztát, majd a tetejére tesszük a többi almát. 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Tálalás előtt, még melegen megkenjük a tetejét karamell szósszal.

Karamell szósz elkészítéséhez a cukrot a vízzel karamellizáljuk, hozzáöntjük a forró tejszínt, végül pedig belekeverjük a vajat.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása