Készítsd el ez a provance-i specialitást, és tedd a reggelizőasztalra karácsonykor – az egész család örömére!

Hozzávalók / 5 adag:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 250 g krémsajt
  • 150 g étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához:
A tejes langyosítsuk meg, és keverjünk el benne egy teáskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 15 perc alatt felfutni. Közben egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk a lisztes keverékhez a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és üssük hozzá a tojást, majd gyúrjuk össze a tésztát egészen addig, amíg el nem válik az edény falától. Konyharuhával takarjuk le az edényt, és egy órát kelesszük.

A töltelékhez:
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd keverjük hozzá a krémsajthoz, és addig dolgozzuk benne, amíg teljesen homogén nem lesz.

Az összeállítás:
A megkelt tésztát gyúrjuk át és lisztezett felületen nyújtsuk fél centi vastag, téglalap alakúra. Kenjük meg a csokoládés sajtkrémmel, majd tekerjük fel és vágjuk egy centis darabokra. A muffinformákat vajazzuk ki, és tegyünk a mélyedésekbe egy-egy csigát úgy, hogy a tészta szélét hajtsuk be alá. 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása