Hozzávalók:

a tortatésztához:

  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg nádcukor
  • 3 tojás
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 30 dkg sült sütőtök
  • 25 dkg Nagyi titka fehér tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 csipetnyi só

a tortakrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. vaníliakivonat

a tortadekoráció:

  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor

A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is, végül pedig a villával összetört sütőtököt. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, és csomómentesre keverjük. A masszát 2 db 18-cm-es átmérőjű vagy 1 db 26 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt aljú tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, és csillagcsövű habzsákból a teljesen kihűlt, majd formából kivett torta tetejére nyomjuk. A megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

Tipp:
Ha még ennél is egyszerűbb sütőtökös sütemény receptet keresel, a sütőtökös muffint Neked való! Nem csak a sütőtök, a cukkini is remek süti alapanyag! Ha tetszett a recept, próbáld ki a csokis cukkinikenyerem receptjét is!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása