Hozzávalók:

a kakaós tésztához:

a túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • ½ vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 3 tojás

A tészta hozzávalóiból az ujjbegyeinkkel összemorzsolva vagy késes robotgép segítségével sima tésztát gyúrunk, kettéválasztjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a fagyasztóba tesszük. Miután megdermedt a tészta, az egyik csomagot kivesszük, és a sütőpapírral bélelt aljú tepsibe reszeljük nagylyukú reszelőn. Kicsit lenyomkodjuk. A krémhez szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket a porcukor felével kemény habbá verjük. A túrót krémesre keverjük a tojássárgájákkal, a maradék porcukorral, a finomra reszelt citromhéjjal és a vanília kikapart magjaival. A krémet elegyengetjük a tészta tetején, majd a ráreszeljük a másik tésztagombócot. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Miután teljesen kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Tipp:

Ha tetszett ez a túrós recept, süsd meg a meggyes-túrós reszelt sütit is!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása