A töltelék nem klasszikus lekvár, hanem fantasztikusan finom angol citromkrém, vagyis lemon curd. Ezt készen is megvásárolhatjuk, a nagyobb áruházakban kiváló minőségűt árulnak, de otthon is megfőzhetjük bio citromból.

Hozzávalók (20-30 darabhoz)

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 3 dl lemon curd (angol citromkrém)

a tetejére:

  • 2 evőkanál porcukor

 

A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, vagy késes robotgépben összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni. Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nagyjából 3 mm vastagra nyújtjuk.

A lisztbe mártott kiszúró segítségével kiszaggatjuk a formákat, majd a felének a közepéből még egy kisebb kört is kivágunk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. Mielőtt leszedjük őket a tepsiről, hagyjuk hűlni 2-3 percig.
A kihűlt kekszeket megtöltjük a citromkrémmel, végül megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása