Vaníliás, savanykás, édeskés, pont tökéletes őszi bekuckózós hétvégékre. Nyugodtan készíthetjük kisebb tepsiben is, akkor magasabb tésztát kapunk.

 

Hozzávalók (40 x 25 cm-es tepsihez):

  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 dl tejföl
  • ½ vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 30 dkg Nagyi titka búzarétesliszt
  • 12 g sütőpor
  • 2 dl erdei gyümölcs lekvár
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • porcukor a tetejére

A tojásokat a porcukorral és a vaníliával fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat, majd kanalanként – folyamatos keverés mellett – a tejfölt is. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és további 2-3 percig keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, és megtöltjük a savanykás lekvárral. Néhány óra pihentetés után kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk, majd becsíkozzuk az összeolvasztott csokoládé és vaj keverékével.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása