A tönkölylisztek nagyon illenek a hasonló kevert gyümölcsös süteményekhez és a fahéjhoz. Természetesen csak fehér tönköly búzalisztből is süthetjük!

 

Hozzávalók (18×28 cm-es tepsihez):

 

A tojást a porcukorral habosra keverjük, amíg egészen kivilágosodik. Hozzáadagoljuk az olajat, végül pedig csomómentesre keverjük benne a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a masszát. A kimagozott szilvákat felaprítjuk, majd beleforgatjuk a fahéjas cukorba, végül a massza tetején egyenletesen eloszlatjuk. A tetejét meghintjük a vágott mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása