A fehér tönkölylisztet is helyettesíthetjük teljes kiőrlésűvel, a cukrot édesítőszerrel, és máris szabadabban sütizhetünk nyáron.

 

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához):

 

Az almát megtisztítjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük, és állni hagyjuk pár percig. A tojást a cukorral egészen habosra keverjük. Az almát alaposan kinyomkodjuk, és a cukros tojáshoz adjuk (kb. 25 dkg súlyú lesz így, amit beleteszünk). Végül hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat is. Csomómentesre keverjük. Vajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába szedjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
 
Tipp: alakbarát verzióban használjunk hozzá nyírfacukrot, vagy más édesítőszert!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása