Húsvét után kerülhet bele a maradék főtt sonkából, de pirított gombát vagy néhány kanál pörköltmaradékot is el tudok bele képzelni.

Hozzávalók

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 25 dkg füstölt sajt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 teáskanál tetszőleges fűszer (füstölt pirospaprika / oregánó / bazsalikom…)
  • 1 tojás

a tetejére:

  • 5 dkg füstölt sajt

 
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük pihenni. Közben a töltelékhez lereszeljük a sajtot (egy kis maréknyit félreteszünk a tetejére), összekeverjük a tojással és a tejföllel. Ízlés szerint fűszerezhetjük még. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. 1-1,5 cm vastagságú szeleteket vágunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kevés sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása