Füstölt sajtos csiga

Hozzávalók

a tésztához:

30 dkg Nagyi titka búzafinomliszt
15 dkg puha vaj
1 kávéskanál só
1 dl tejföl

a töltelékhez:

25 dkg füstölt sajt
1,5 dl tejföl
1 teáskanál tetszőleges fűszer (füstölt pirospaprika / oregánó / bazsalikom…)
1 tojás

a tetejére:

5 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük pihenni. Közben a töltelékhez lereszeljük a sajtot (egy kis maréknyit félreteszünk a tetejére), összekeverjük a tojással és a tejföllel. Ízlés szerint fűszerezhetjük még. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. 1-1,5 cm vastagságú szeleteket vágunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kevés sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása