Hozzávalók:

A kelttésztához:

A fahéjas részhez:

  • 100 g vaj
  • 1 kk fahéj
  • 80 g barnacukor
  • 1 vanília
  • 100 g mazsola rumba áztatva

Az öntethez:

  • 100 g tejszín
  • 30 g cukor

Elkészítés:

1. A kelttészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. Ekkor visszagyúrás után még egyszer megnövesztjük, majd lisztezett felületen fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.

2. A fahéjas rész hozzávalóit krémesre keverjük, majd ezzel a masszával kenjük meg a tésztát. Ezután 3 cm-es csíkokra vágva csigákká tekerjük fel, s a kész tekercseket egymáshoz 1-2 cm távolságba téve egy formába rendezzük.

3. 175 fokra előmelegítjük a sütőt, ezalatt a csigáink is szépen megkelnek újra. Mikor meleg a sütő, betesszük a süteményt, és 15 percig sütjük. Ezalatt az öntet hozzávalóit összemelegítjük, és a félkész csigákat meglocsoljuk vele. Visszatéve további 5-10 percig sütjük.

4. Langyosan az egyik legfinomabb péksüti, ami csak létezik. 🙂

Gasztroblogger workshop recept
Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása