Az egyik barátnőm alapreceptje, ami a mézes puszedlire hajaz, csak épp sokkal gyorsabban és egyszerűbben készül. Én még kiegészítettem egy kis narancshéjjal, ami télen sohasem maradhat el.

Hozzávalók (30-40 darabhoz)

a tésztához:

  • 10 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kezeletlen narancs héja
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 25 dkg Nagyi titka világos rozsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor

a hempergetéshez:

  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

A vajat kikeverjük a porcukorral, a tojással és a mézzel, majd ízesítjük a finomra reszelt narancshéjjal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert rozslisztet, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Diónyi darabokat csípünk le belőle, alaposan meghempergetjük a fahéjas porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. A kekszeknek érdemes mindig az alját ellenőrizni, ha azt már jónak látjuk, kivehetjük a sütőből.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása