Ha pedig maradna belőle, nyugodtan betehetjük a fagyasztóba.

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához):

  • 25 dkg Nagyi titka extra finom süteményliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • ¼ vaníliarúd
  • 20 dkg eper
  • egy kevés vaj a formához

 

A túrót kikeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a vanília kikapart magjaival. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, végül pedig a sütőporos lisztet. Vajazott oldalú, sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, a tetejére nyomkodjuk a nagyobb darabokra vágott epret. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása