Hozzávalók

 

a tésztához:

  • 30 dkg Nagyi titka búzafinomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2,5 dl olaj
  • 40 dkg sárgarépa, lereszelve
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliás cukor

a mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál citromlé

a díszítéshez:

  • evőkanál natúr kakaópor

 

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A tojást a cukorral habosra kikeverjük, majd az olajat és a sárgarépát beleforgatjuk. A lisztes keveréket és a vaníliás cukrot a tojásos keverékbe szórjuk, majd a dióval a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk. A masszát kerek tortaformába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) szép aranysárgára sütjük.
Közben a mázat elkészítjük, a porcukrot annyi citromlével keverjük simára, amennyit felvesz, illetve nem folyik, majd a kész sütemény tetejére kenjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása