Hozzávalók (30 cm átmérőjű tortaformához):

a tésztához:

  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 4 tojás
  • 35 dkg Nagyi titka búzarétesliszt
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej

a tortakrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 20 dkg áfonya (elhagyható)

a tortadekorációhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

 

Elkészítés:

1. lépés

A puha vajat habosara keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd a tojásokat egyenként hozzáadva simára dolgozzuk.

 

2. lépés

A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd a tejjel váltakozva a vajas keverékhez adagoljuk. A végén csomómentes masszát kell kapnunk.

 

3. lépés

Elkészítjük a tölteléket, ehhez összedolgozzuk a túrót, a vaníliát, a porcukrot, a finomra reszelt citromhéjat és a tojásokat.

 

4. lépés

A kakaós tésztát két részre osztjuk, és az egyik felét sütőpapírral bélelt aljú formába simítjuk. Rákanalazzuk a túrótölteléket, majd megszórjuk áfonyával. Végül eloszlatjuk rajta a maradék masszát is.

 

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd meglocsoljuk a csokoládé és a vaj összeolvasztott elegyével. Még egy kevés csokireszelékkel megszórhatjuk.

 

Tipp:

Ha szereted a gyorsan és könnyen elkészíthető túrós süteményeket, érdemes kipróbálni a boci sütit is, amiben a túrótöltelék szintén együtt sül a tésztával! A sütiben használt áfonya elhagyható, de nyugodtan cserélhető más savanykás gyümölcsre is.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása