Természetesen friss bogyós gyümölcsökkel és egy nagy adag tejszínhabbal tovább fokozhatjuk az élvezeteket.

Hozzávalók (kb. 12 palacsintához)

a tésztához:

  • 20 dkg Nagyi titka extra finom süteményliszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 nagy csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 3-3,5 dl tej
  • 4 dkg étcsokoládé

a ganache-hoz:

  • 1 dl habtejszín
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj

továbbá:

  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dkg olvasztott vaj

A palacsintatészta száraz hozzávalóit egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a vaníliakivonatot és az apróra vágott csokoládét. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, és csomómentesre keverjük. A palacsintasütőt felmelegítjük, a közepét vékonyan megkenjük egy kevés vajjal, és rácsurgatunk egy szedőkanálnyit a masszából. Közepes lángon sütjük, majd óvatosan megfordítjuk. A kész palacsintákat egymás mellé szedjük, és vékonyan meghintjük porcukorral.

Amíg sül a palacsinta, elkészítjük a csokoládékrémet is. Ehhez felforraljuk a tejszínt, majd elkeverjük benne az aprított csokoládét. Végül egy kevés vajjal simára keverjük. A palacsintákat egymásra helyezzük, és mindegyik közé kenünk 1 evőkanálnyit a ganache-ból. Végül meglocsoljuk a maradékkal, és ízlésesen feldíszítjük. Azonnal tálaljuk!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása