Hozzávalók:

a kalácstésztához:

a töltelékhez:

  • 7,5 dkg étcsokoládé
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék

Az élesztőt a meglangyosított, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. A lisztet, a maradék cukrot, a sót, a zsiradékot, a tojásokat, a vaníliát és a finomra reszelt narancshéjat egy nagy tálba mérjük, és elkezdjük dagasztani, hozzáadagolva az élesztős tejet is. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, langyos helyen kb. 90 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és enyhén lisztezett munkalapon vékony téglalappá nyújtjuk. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, simára keverjük, majd a tésztára kenjük. Megszórjuk a kókusszal, feltekerjük, majd középen, hosszában félbevágjuk. A két részt kifelé fordítjuk, összecsavarjuk, kerekre formázzuk, és a két végét összedugjuk. A kalácsot óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 20 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük

Tipp:
Készíthetünk belőle fél adagot is, az is elég kiadós lesz! Ha pedig szereted az egyszerű formázású kalácsokat, próbált ki a túrós virágkalácsot vagy az elronthatatlan Hokkaido kalácsot is!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása