Betehetjük a hűtőbe, és bármikor előkaphatjuk, hogy megsüssük.
A kekszes dobozban, pedig akár 1-2 hétig is eláll.

 

Hozzávalók (40-50 darabhoz):

  • 30 dkg Nagyi titka búzafinomliszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor

 

A hozzávalókból – a kakaó kivételével – tésztát gyúrunk. Kettéválasztjuk, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Fóliába csomagolva 30-60 percre hűtőbe rakjuk, hogy jól nyújtható állagú legyen. Lisztezett munkalapon, vagy két ív sütőpapír között egyforma, kb. 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk mindkét tésztát. A fehér lapra helyezzük a barnát, és szorosan feltekerjük (itt is segítségünkre lesz a sütőpapír). Fóliába csomagolva 2-3 órára hűtőbe tesszük. Addig kell várnunk, amíg a tészta már teljesen megkeményedik.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kicsomagoljuk, és kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje még világos, de az alja már szép színt kap. Pár perc pihentetés után szépen levehetjük a tepsiról.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása