Nyáron is jól esik egy kis keksz, akár finom gyümölcsfagyi mellé is.

 

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):

 

Ehhez a kekszhez is használhatunk késes robotgépet, de ha ez nincs, akkor egyszerűen az ujjbegyeinket. A hideg vajat felkockázzuk, összemorzsoljuk a porcukorral, a liszttel és a mákkal, majd mehet bele a finomra reszelt citromhéj és a tojás is. Összegyúrjuk a tésztát, kétfelé választjuk, hengert formázunk belőle, majd mindkettőt fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 1-2 órára. Nem kell, hogy megfagyjon, csak legyen elég kemény. A hengereket 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Tipp: nem muszáj egyszerre az összes kekszet elkészíteni, akár a fagyasztóban is maradhat 1-2 hétig a másik, és frissen megsüthetjük, így a konyha sem melegszik be annyira.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása