Nagyon szeretem a pekándiót, nagyon finom az íze, nem véletlenül ez a legtöbb amerikai diós sütemény alapja. Ha pedig amerikai sütiknél tartunk, nekem rögtön a jó kis karamellás, ragacsos édességek jutnak eszembe. Így a hagyományos bögrés diós sütinket kicsit újragondolva, megszületett a változat. Természetesen hagyományos dióval is ugyanígy működik a recept!

 

Hozzávalók (20×25 cm-es tepsihez):

1 db 2dl-es bögre (ezzel fogjuk kimérni a hozzávalókat)

a tésztához:

a tetejére:

  • ½ bögre pekándió
  • ½ bögre tejkaramella

Egy bögre pekándiót megdarálunk, majd összekeverjük a száraz hozzávalókkal. Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is, és csomómentesre dolgozzuk a masszát. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét pedig megszórjuk egész pekándióval és elharmadolt tejkaramellákkal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása