Hozzávalók (1 normál méretű tepsihez):

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 1,5-2 kg sárgabarack
  • 75 g barnacukor

A morzsához:

  • 125 g Nagyi titka Félfogós búzaliszt
  • 125 g vaj
  • 125 g barnacukor
  • 125 g dió

Elkészítés:

A morzsához használt diót enyhén megpirítjuk, majd durvára törjük vagy daráljuk. A többi morzsához való hozzávalóval összegyúrjuk, és berakjuk a fagyasztóba.
Ezután a tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk – fontos, hogy ne olvadjon meg benne a vaj. Kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.
A barnacukrot összekeverjük a félbevágott, kimagozott barackokkal, majd az elősütött tésztán egyenletesen eloszlatjuk. A fagyasztott morzsa tésztáját nagylyukú reszelőn a töltelékre reszeljük. 170 fokon 35-40 percig készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása