Hozzávalók

(22 cm átmérőjű tortaformához)

Tésztához:

26 dkg Nagyi titka Búzafinomliszt

4 db tojás

2 dl olaj

2 dl tej

42 dkg kristálycukor

1 dkg vaníliás cukor

5 dkg kókuszreszelék

5 dkg daráltdió

3 dkg vaníliás pudingpor

0,5 dkg fahéj

0,5 dkg szódabikarbóna

csipet só

20 dkg ananász

43 dkg sárgarépa

Díszítéshez:

10 dkg fehér csoki

16 db marcipán répa

 

Elkészítés:

Az ananászt kis darabokra aprítjuk, a sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük. Majd egy tálban összekeverjük.

Külön tálban összekeverjük a tojást, az olajat, a tejet és a két féle cukrot. Megint csak külön tálban összekeverjük a maradék alapanyagot: a kókuszreszeléket, a diót, a lisztet, a pudingport, a fahéjat a szódabikarbónát és a sót.

A három szakaszban összekevert alapanyagokat összeöntjük és alaposan elkeverjük.

A kapott masszát a tortaformába öntjük. Vigyázzunk, ha nem zár rendesen a tortaformánk, akkor béleljük ki sütőpapírral, nehogy kifolyjon a tészta. A tortaformát 165 fokra előmelegített sütőben 110 percig sütjük.

Az elkészült tésztát hagyjuk kihűlni, majd felmelegített fehér csokival bevonjuk és szeletenként egy marcipán répával díszítjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása