Kortárs konyhai absztrakt művészet következik, ugyanis megmutatjuk, hogyan készíthettek zebramintás kuglófot!

 

Hozzávalók / 6 adag:

250 g cukor
3 db tojás
100 g olvasztott vaj
150 ml görög joghurt
250 g Nagyi titka Extra finom süteményliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
3 teáskanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott (de már nem forró!) vajat, és a görög joghurtot, majd elkeverjük. Ha kész a tésztát két külön tálban, két egyenlő részre osztjuk.
A sütőporral és a sóval összekeverjük a lisztet a keverékhez szitáljuk, és összekeverjük a tésztát, majd a tojásos-joghurtos keverékek között egyenlően elosztjuk és mindkettőt simára dolgozzuk. Az egyikhez pedig hozzákeverjük még a kakaóport és eldolgozzuk benne. Kivajazott/kilisztezett kuglófformába elkezdjük egymás után adagolni a tésztát. Egy kakaós réteg, aztán egy sima és egészen addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha már langyosra hűlt, akkor kifordítjuk a formából, porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása