Vörös áfonyás, diós muffin

Hozzávalók

15 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
2 dl doboz natúr joghurt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg Nagyi titka Búzarétesliszt
18 dkg Nagyi titka Búzafinomliszt
1 nagy csipet só
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
7 dkg darált dió megpörkölve
5 dkg aszalt vörös áfonya

Díszítéshez:
néhány fél dióbél és néhány szem aszalt vörös áfonya

Elkészítés

A hozzávalókat a tojás, az olvasztott vaj és a joghurt kivételével egy tálban összekeverjük. Az olvasztott vajat langyosra hűtve a joghurttal és a tojásokkal együtt a lisztes keverékhez adjuk. Az így kapott masszát egyenletesen elosztva muffin sütő formába kanalazzuk. Az adagok tetejét fél dióbéllel és aszalt vörös áfonyával díszítjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása