Hozzávalók

 

a piskótalaphoz:

4 db tojás
8 dkg cukor
8 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt
2 evőkanál étolaj
1 csipet fahéj

a tejcsoki krémhez:

20 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 dl erős presszó kávé
15 dkg olvasztott tejcsokoládé

a sziruphoz:

2 dl kávé
2 ek cukor

a díszítéshez:

10 dkg aprított pörkölt mogyoró

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük. A sárgáját és az olajat belekeverjük, végül a liszttel elkevert fahéjat is hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben vékony lapot sütünk belőle. Kihűlés után a papírt lehúzzuk róla, majd 3 csíkra vágjuk.
A krémhez a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a langyos presszókávét és az olvasztott csokoládét is. A pörkölt mogyorót felaprítjuk, és a krémbe keverjük.
Az alsó tésztalapot megkenjük a krém egyharmadával, majd ráhelyezzük a középső lapot, melyet meglocsolunk a cukros kávésziruppal. Erre ismét egy adag krém jön, melyet befedünk az utolsó piskótalappal és a maradék krémmel körbekenjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása