A szilveszterre és az újévre készülve ismét előkerülnek a hagyományos ételek: kaszinó tojás, lencsesaláta, virsli… és még sorolhatnám. Ha túlvásároltuk magunkat virsliből, vagy épp gyorsan elkészíthető, egyszerűen fogyasztható falatkákra vágyunk, készítsünk virslis kiflit! a vendégek csak felkapnak néhányat, még tányérra sem lesz szükség. És persze ez is elkészíthető előre, akár fagyaszthatjuk is. Mellé mehet némi saláta, de a mustár és a ketchup is legyen odakészítve!

Hozzávalók:

A felkockázott vajat összedolgozzuk az áttört túróval, a sóval és a liszttel. A simává gyúrt tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A virslit 3-4 cm-es darabokra vágjuk, de készíthetjük koktélvirsliből is. A kinyújtott tésztát nagyjából 5×5 cm-es kockákra vágjuk, mindegyikre fektetünk 1-1 virslidarabot, a két hosszanti szélét összecsippentjük, a végeket lezárjuk, és óvatosan meghengergetjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, vékonyan megkenjük az elhabart tojással, mindegyiket megszórjuk kevés reszelt sajttal, végül pedig 180 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása