Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle. Külön jó, hogy nem kell egyszerre elvégeznünk az egész munkafolyamatot, egyik nap megsütjük a korongokat, másnap pedig beletöltjük a lekvárt. Különösen ajánlom azoknak, akik nem szeretnek például linzert sütni a tészta kényessége miatt.

Hozzávalók (kb. 70 darabhoz)

  • 50 dkg Nagyi titka extra finom süteményliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • ½ dl tej
  • 3-4 dl lekvár (sárgabarack, málna, áfonya, szeder…)

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat. Összegyúrjuk a sütőporos liszttel. A tejjel kicsit még lazítunk a tésztán, hogy formázható legyen, de ne túl kemény. A masszát két részre osztjuk, az egyik felét sárgán hagyjuk, a másikhoz adjuk a kakaóport és belegyúrjuk. Enyhén lisztezett munkafelületen, külön-külön, kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a lapokat, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk belőle a köröket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. (A sárga lapok ne barnuljanak meg! Tipp: amikor a barnákat tepsire tesszük, tegyünk közé 1-2 világosat, így könnyebben észrevesszük, ha elkészül.)

A kihűlt korongokat összepárosítjuk (egy fehér és egy barna), majd egy teáskanálnyi lekvárral összeragasztjuk. Jól záródó dobozban tároljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása