Frissen egyszerűen olyan puha ez a pogácsa, hogy elolvad az ember szájában. De jó hír, hogy másnapra sem szárad ki, annyi zsiradék van benne.

Hozzávalók (32 darabhoz)

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál szezámmag

Az élesztőt a meleg, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a vajat, a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük összegyúrni a tésztát, közben beleszórjuk a felaprított sonkát és a reszelt sajtot is. Simára dagasztjuk a tésztát, és meleg helyen, letakarva 45 percig kelesztjük.

Lisztezett munkalapon négyzet alakúra nyújtjuk a tésztát. Képzeletben három részre osztjuk, az alját és a tetejét behajtjuk középre, majd az oldalát is. Ismét kinyújtjuk kb. 2 cm-es vastagságúra, és 6 x 8, összesen 32 kockára vágjuk fel. A tetejét megkenjük elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása