Igazi nyári sütemény, amiért még 40 fokban is hajlandó vagyok egy rövid időre bekapcsolni a sütőt. A barack csodásan édes és szaftos lesz, amihez kiválóan illik a ropogós, mandulás morzsa. Ha pedig az egészet megkoronázzuk egy gombóc vaníliafagyival, az már felülmúlhatatlan. Szóval egyértelműen ez a kedvenc nyári süteményem! Mindenképp próbálják ki!

A sütőforma mérete és formája szabadon választható, ez a mennyiség kb. 2 db 16 cm-es piteformához elég. De nagyon szeretem egyadagos mini edényekbe tenni, így a tálalása is egyszerűbb.

Hozzávalók

A vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztet és a cukor felét. Az ujjbegyinkkel morzsásra dolgozzuk.

A barackot kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk. Összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliával, majd a sütőedény(ek) aljába kanalazzuk. A tetejére morzsoljuk  tésztát, majd megszórjuk a szeletelt mandulával.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása