Kiváló sörkorcsolya, de tálalhatjuk mártogatóssal, ropogós zöldségcsíkokkal is.

Hozzávalók (kb. 150 darabhoz)

Ehhez a tésztához is szeretek késes robotgépet használni, de ha nincs, akkor az ujjbegyeinkkel is össze tudjuk szépen morzsolni a hozzávalókat. Először összekeverjük a száraz alapanyagokat és a finomra reszelt sajtot egy nagy tálban, vagy a késes robotgép táljában. Hozzáadjuk az olajat és a felkockázott vajat. Folyamaltosan hozzáadagoljuk a tejet is. A cél, hogy egy ruganyos, nem túl kemény, de nem is ragadós tésztát kapjunk. A gombócot fóliába csomagolva 30-60 percre hűtőbe tesszük pihenni. Enyhén lisztezett munkalapon 1-2 mm-esre nyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle, vagy csíkozhatjuk / kockázhatjuk is. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kekszeket, vékonyan megkenjük a tetejüket elhabart tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 200 fokos sütőbe tesszük 7-8 percre. Nagyon figyeljünk, mert könnyen megég.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása