http://nagyititka.hu/sacher-torta/

Hozzávalók (20 cm-es formával számolva):

A tortalaphoz:

80 g Nagyi titka Extra finom süteményliszt
5 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
120g cukor
10g kakaópor
50g mandula liszt
80g vaj
100g étcsokoládé

A bevonóhoz:

70 ml víz
120g cukor
60g kakaópor
70g tejszín
3 lap zselatin

A töltelékhez:

1 üveg baracklekvár

Elkészítés:

A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk, majd lehűtjük. A sárgáját a cukor 2/3-val felverjük és hozzákeverjük a csokoládét. A fehérjét felverjük a maradék cukorral és óvatosan a sárgájás masszába forgatjuk. A lisztet, mandula lisztet és a kakaóport összekeverjük és ezt is beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
A tortaformába töltjük és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kivesszük a formából és vízszintesen félbevágjuk. A baracklekvárt közben felforraljuk és a tészta vágott felületeit megkenjük vele. Visszaborítjuk a tésztát és a tetejét, majd az oldalát is megkenjük a maradék lekvárral. Hűtőbe tesszük, és addig hűtjük, amíg megdermed rajta a lekvár.
A bevonóhoz a vizet a cukorral összeforraljuk, beletesszük a kakaóport, majd hozzáöntjük a tejszínt. A hideg vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk és miután a kakaóporos keveréket levettük a tűzről, hozzákeverjük.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vonjuk be vele a tortát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása