Nem klasszikus zsemle, hanem sokkal gazdagabb, puhább és laktatóbb, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (8 darabhoz)

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • tetszőleges magok, fűszerek

A tejet egy kevés cukorral elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A liszteket egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide kerül az élesztős tej, a maradék tej, a tojássárgáják, a vaj és a tejföl. Alaposan megdagasztjuk a tésztát. Akkor van kész, ha már szépen elválik az edény falától, és sima a felülete. Letakarva kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyik darabot szépen meggömbölyítjük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Ismét letakarjuk, és kelesztjük 30-40 percig. A puffancsokat megkenjük a tejjel elhabart tojással, a tetejét megszórjuk valamilyen maggal, pehellyel vagy fűszerrel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása