Hozzávalók

(kb. 20 darabhoz)

 

40 dkg Nagyi titka Búzakenyérliszt

40 dkg Nagyi titka Világos rozsliszt

5,5 dkg margarin

5 dkg élesztő

2 dkg só

5 dl víz

5 dkg hántolt napraforgómag (aprítva)

3 dkg héjnélküli tökmag (aprítva)

1 dkg szezámmag

1 dkg lenmag

 

Díszítéshez:

fenti 4 féle magból aprítás nélkül összesen kb. 8-10 dkg-ot keverni egy tálba is.

 

Elkészítés:

A víz és a só kivételével keverjük össze az alapanyagokat. A vízben oldjuk fel a sót majd öntsük  hozzá az összekevert alapanyagokhoz és gyúrjuk készre a tésztát.

A bagett tésztát 20 percig kelesztjük, utána kicsit szellőztetjük, átmozgatjuk majd további 15 percig kelesztjük

A tésztát vágjuk körülbelül 8 dkg-os darabokra és formázzunk belőle bagetteket, amelyeknek a tetejét ezután forgassuk bele a díszítésre szánt magkeverékbe. Ezután a kis bagetteket sütés előtt kelesszük 25-30 percig.

A sütéshez melegítsük fel a sütőt 220 fokosra és gőzösítsük be, tegyük be a bagetteket és vegyük le a sütőt 200 fokosra és süssük 8 percig, majd vegyük le a sütőt 160 fokra és gőz nélkül süssük további 6-8 percig.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása