Ribizlilekváros grízes szelet

Hozzávalók

A tésztalaphoz:
15 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt
15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
3 db tojás
1/2 csomag sütőpor

A grízkrém réteghez:
0,5 l tej
8 dkg Nagyi titka Búzadara
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
10 dkg porcukor

A rétegezéshez:

20 dkg ribizli lekvár

Elkészítés

A tésztához a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibéleltt tepsire egyenletesen elkenjük a tésztát, majd 170 fokos sütőben világos barnára sütjük. Amikor kihűlt 3 csíkra vágjuk fel a tésztalapot.
A tejet felforraljuk, majd a búzadarát megfőzzük benne, amikor megfőtt a tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót és hagyjuk kihűlni a keveréket.
A három lapot a kihűlt grízkrémmel, a ribizli lekvárral összerétegezzük. A tetejét friss gyümölccsel vagy csokoládéforgáccsal díszíthetjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása