Hozzávalók 4 főre:

A tésztához:
300g Nagyi titka Félfogós búzaliszt
3 tojás
1 tk só
A töltelékhez:
3 nagyobb burgonya
75g vaj
1 szál rozmaring

Elkészítés:

A lisztből, tojásból és sóból tésztát gyúrunk, majd fóliával letakarva 20 percig pihentetjük.
A töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és áttörjük. A vajat megolvasztjuk a rozmaringgal és hozzákeverjük a burgonyát.
Ezután nyújtódeszkán vagy tésztanyújtó géppel vékony lapokra nyújtjuk a tésztát (3-as fokozat) és tetszés szerint köröket vagy négyzeteket szaggatunk belőle. A lapok közepére teszünk a töltelékből, a széleket enyhén megvizezzük, ráhelyezünk egy másik tésztalapot, végül rányomkodjuk úgy, hogy a levegőt kipréseljük belőle.
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, kiszedjük, lecsepegtetjük és zsályás vajban átforgatjuk.

Tipp: Tölteléknek kedvünk és ízlésünk szerint választhatunk spenótos ricottás (sajtkrémes szósszal), gombapépes (tejszínes szósszal), vagy éppen darált húsos változatot, ez utóbbihoz paradicsomos szószt javaslunk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása