Ha szeretnénk, meg is tölthetjük őket házi sajtkrémmel, sőt mártogatóssal is kínálhatjuk, de magában kitéve is remek. A sajt lehet sima trappista, cheddar, füstölt vagy fokhagymás sajt is.

Hozzávalók (kb. 70 darabhoz)

a tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt sajt

A tejet a felkockázott vajjal és a sóval felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt. Hozzáadjuk a lisztet, és gyors, erős mozdulatokkal addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk, ami már elválik az edény falától. Levesszük a lángról, kicsit hűlni hagyjuk a tésztát. Ezután a tojásokat egyesével, folyamatos keverés mellett beledolgozzuk. Végül a reszelt sajtot is elkeverjük benne.
A tésztát habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat nyomunk belőle. Ha csúcsos marad, a tetejüket vizes ujjal le tudjuk szépen nyomni. A pogácsákat megkenjük vékonyan tojássárgájával, és egy csipetnyi reszelt sajtot szórunk rá. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása