Gyors, finom, friss, és nagyon olasz – készítsd el te is a piadinát, és alakítsd úgy a tölteléket, ahogy neked tetszik!

Hozzávalók / 5 adag:

A lepényekhez
50 dkg Nagyi titka Félfogós búzaliszt
1.5 dkg só
20 ml habtejszín
1 tasak instant élesztő
4 dl tej
2 ek olívaolaj
A töltéshez
20 dkg mozzarella (vékonyra szeleteve)
25 dkg kolbász (vékonyra szeletelve vagy 24 szelet pármai sonka)
3 nagy db paradicsom (vagy 10 dkg aszalt)
10 dkg rukkola (vagy jégsaláta)

Elkészítés:

A liszteket egy tálba szitáljuk. A száraz élesztőt, a sót hozzászórjuk, meglocsoljuk a tejszínnel, az olívaolajjal, és a tejjel. Pár percig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztává áll össze. 15 percig letakarva pihentetjük. A tésztából golflabdányi golyókat szakítunk. Először a kezünkkel huzigatjuk kicsit minden irányba, majd lisztezett munkafelületen, sodrófa segítségével nyújtjuk vékony, kb. palacsinta méretű lepénykékké. Újabb 10 percg pihentetjük, addig vékony karikára szeleteljük a kolbászt/ sonkát, a sajtot, a paradicsomot, és jégsalátát is felaprítjuk.
A lepénykéket egy száraz teflonserpenyőben sütni kezdjük, pár percenként megforgatva. Mikor hólyagosodni kezd, és már nagyjából kemény, de még lehet hajlítani, pakolunk bele a szalámiból/ sonkából, sajtból, és a zöldségekből, majd félbehajtjuk. Ha az alsó része megsült (kemény, és barna foltok vannak rajta), megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük. Melegen tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása