Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):

a tésztához:

a pestóhoz:

  • 1 nagy csokor bazsalikomlevél
  • 1 kicsi fokhagymagerezd
  • 60 g fenyőmag, megpirítva
  • 10-20 ml olívaolaj
  • 30 g parmazán
  • 1 tk só

a kenéshez:

  • 1 tojás, kikeverve

Elkészítés:

1. Az élesztőt morzsold el a 100 ml vízben, és add hozzá a cukrot is. Szórj kevés lisztet a tetejére, és meleg helyen futtasd fel habosra.

2. Add a sóval elkevert liszthez a vajjal együtt. Géppel vagy kézzel gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.

3. Gömbölyítsd ki és tedd lisztezett tálba, lisztezd a tetejét is, és fóliázd le, vagy takard le egy konyharuhával. Meleg helyen pihentesd egy órát, hogy a duplájára dagadjon.

4. Amíg pihen a tészta, készítsd el a házi pestót, ha szeretnéd. Tedd az összes hozzávalót aprítógépbe és daráld finomra.

5. Egy-két finom mozdulattal mozgasd át a tésztát. Nyújtsd ki fél cm vékony téglalappá. Kend le a pestóval, és a rövidebbik oldalát kétfelé osztva vágj belőle egyforma széles csíkokat. Mindegyik csíkot tekerd fel, hogy hosszú, vékony tekercseket kapjál. Vágd mindegyiket félbe hosszában, és kettesével csavard össze őket, majd ezekből vágj le 8 cm hosszú darabokat.

6. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, kend le tojással, és meleg helyen keleszd 1 órát.

7. Ismét kend le őket tojással, és süsd 200 fokon 20 percig.

Gasztroblogger workshop recept
Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása