Nézd meg hogyan készül az egyik leggyorsabb és legfinomabb pogácsa – összesen 3 alapanyag kell hozzá!

Hozzávalók / 8 adag:

50 dkg Nagyi titka Félfogós búzaliszt
50 dkg sózott vaj
50 dkg zsíros túró
2 tk só

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk.A hideg vajat apróra vágjuk, vagy sajtreszelőn lereszeljük (én ezt javaslom, gyorsabb, és könnyebben tudunk vele dolgozni).A túrót szitán áttörjük, és a többihez adjuk.Sózzuk. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük (ha egy éjszakán át bent van, csak jót tesz neki). Másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, és kis pogácsaszaggatóval (pálinkáspohár méretű) kiszaggatjuk.Forró sütőbe toljuk (kb. 220 fok), majd negyed óra után mérsékeljük 180 fokra. Ha a teteje szép piros, kivesszük, és rácsra téve hagyjuk langyosra hűlni. Még langyosan bekapkodjuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása