Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):

  • 400 g Nagyi titka búzafinomliszt
  • 10 g só
  • 3 tojás sárgája
  • 200 ml tejföl
  • 10 g friss élesztő
  • 100 g zöld olajbogyó, magozva, lecsöpögtetve, felkarikázva

a tetejére:

  • 1 tojás, kikeverve

Elkészítés:

1. Tedd keverőtálba a lisztet, a sót, a vajat és a tojást. A tejfölben morzsold el az élesztőt, és ezt is add a többi hozzávalóhoz. Kézzel vagy géppel gyúrd össze. Ne lepődj meg, egy elég ragacsos masszát fogsz kapni.

2. Csomagold frissentartó fóliába, és tedd egy órára hűtőbe.

3. Csomagold ki, lisztezd be alatta a deszkát, és a tésztát is hintsd meg liszttel, hogy könnyen ki tudd nyújtani. Nem kell sokat dolgoznod hozzá, hogy 2 cm vastag téglalapot kapj belőle. Egy pizzavágóval vágj belőle 10 cm hosszú, 2 cm széles rudakat. A maradék tésztát gyúrd össze, és addig nyújts és vágj, amíg el nem fogy.

4. Tedd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire, kend le tojással, és süsd 200 fokon 15 percig.

Gasztroblogger workshop recept
Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása