Hozzávalók (8 darabhoz):

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

Az élesztőt kevés, szobahőmérsékletű, cukros tejben felfuttatjuk. Összekeverjük, a száraz alapanyagokat majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. A keveréket sima tésztává dagasztjuk, és konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten, kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, majd nyolc egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formázunk belőle, és konyharuhával letakarva további 15 percig pihentetjük. Ujjnyi vastag, kb. 15 cm átmérőjű körökre lapítjuk, mindegyik közepébe egy-egy mélyedést nyomunk.
A túrót kikeverjük a tojással, cukorral és a búzadarával. A mélyedésbe belekanalazzuk a túrótölteléket úgy, hogy mindegyik közepére egy-egy málnaszemet teszünk. A tészta széleit körben megkenjük a felvert tojással, és 15 percnyi pihentetés után 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása