A kakaós kevert tésztát gazdagítottam egy kis narancshéjjal, csokoládéval és dióval.

Hozzávalók (18×28 cm-es tepsihez):

a tésztához:

  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 4 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg Nagyi titka búzarétesliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg dió
  • 1 kezeletlen narancs héja
  • 3 dkg étcsokoládé

a tetejére:

  • 4 evőkanál lekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj

 

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat. Eldolgozzuk a tejjel, a szódabikarbónás liszttel, a kakaóval, a durvára vágott dióval, csokoládéval és a reszelt narancshéjjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A tetejét megkenjük a lekvárral, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tojáshabot. Ehhez vízgőz fölött felverjük a fehérjéket a porcukorral. Akkor lesz kész, ha már fényes és jó kemény a hab. Elegyengetjük a kakaós tészta tetején.
Az étcsokoládét összeolvasztjuk a vajjal, simára keverjük, végül eloszlatjuk a hab tetején. Néhány óra elteltével kockákra vágjuk. Figyeljünk rá, hogy minden vágás között töröljük meg a kést vizes papírtörlővel. Hűtőben tároljuk!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása