Hogy miért jó egyes zöldségekkel süteményt sütni? A válasz egyszerű, viszonylag semleges ízűek, és csodás, szaftos állagot adnak az édességeknek.

És ha nem reklámozzuk a cukkinit a hozzávalók között, a válogatósok sem veszik észre a furfangot. 😉

Hozzávalók (30×12 cm-es sütőformához)

  • 20 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 dkg nádcukor
  • 1 dl olaj (lehet kókuszolaj is)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 35 dkg reszelt cukkini (ez egy nagyobb, közepes méretű)
  • 10 dkg csokoládé (ét és fehér is lehet)
  • 5 dkg olajos mag (dió, törökmogyoró)

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk 5 percig, végül kinyomkodjuk belőle a vizet, amennyire lehet.

A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk. Robotgéppel egy másik edényben összedolgozzuk a tojást, a cukrot, az olajat és a vaníliát. Belekeverjük a lisztes keveréket és a reszelt cukkinit.

Felaprítjuk a csokoládét és a magvakat, majd ezeket is a masszába forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük. (Ha nincs hosszúkás formánk, használhatunk egy kisebb tepsit is, de akkor le kell rövidítenünk a sütési időt.)

180 fokra előmelegített sütőben kb. 60-65 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! Nem kell, hogy száraz maradjon a fogvájó, de ne is legyen rajta nyers tészta. Hagyjuk kicsit pihenni, mielőtt felvágjuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása