Hozzávalók

10 dkg Nagyi titka Búzafinomliszt,
10 dkg Nagyi titka búza rétesliszt,
10 dkg Nagyi titka búzadara,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
35 dkg cukor,
1 csipet só,
2 és fél dl sűrű joghurt,
3 tojás,
1 citrom
A sziruphoz:
12 dkg cukor,
1,5 dl víz,
4 citrom

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a Nagyi titka Búzafinomlisztet, a Nagyi titka búzaréteslisztet, Nagyi titka búzadarát, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót. Kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, belereszeljük a citrom héját és hozzáteszünk a levéből is 1 evőkanálnyit. A keveréket átöntjük a tálba és összedolgozzuk a tésztát. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, szétterítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Amíg a sütemény sül, összeforraljuk a szirupot. A cukrot, a vizet, a citromok reszelt héját és levét takaréklángon addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd erősítünk a lángon és a szirupot 3-4 percig forrásban tartjuk. Miután megsült a süti, villával sok helyen megszurkáljuk. Még melegen, anélkül, hogy kivennénk a tepsiből, rákanalazzuk a citromos, citromhéjas szirup felét, majd 15 perc múlva rálocsoljuk a maradék szirupot is. Ha kihűlt, kockákra vágjuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása