A mogyorót cserélhetjük mandulára vagy dióra is. Ebből az adagból kb. 30-35 holdacska lesz.

Hozzávalók (28×18 cm-es tepsihez)

  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 25 dkg Nagyi titka búzarétesliszt
  • 20 dkg darált, pörkölt török mogyoró
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Beledolgozzuk a lisztet és 15 dkg mogyorót. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és több részletben lazítjuk vele a masszát. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott és lisztezett tepsibe szedjük a tésztánkat, végül megszórjuk a maradék 5 dkg mogyoróval. 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Akár melegen is kiszaggathatjuk a holdacskákat, de így gyorsan kiszáradnak, ezért érdemes megvárni, amíg kihűl a mogyorós piskóta. Köralakú kiszúróval kiszaggatjuk a formákat, majd jól záródó dobozban tároljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása